Famed

In onze praktijk willen we zoveel mogelijk tijd besteden aan onze patiënten. Daarom hebben wij het versturen en innen van nota’s overgedragen aan Famed, een gespecialiseerd bedrijf dat het facturatieproces voor vele zorgaanbieders als tandartsen, orthodontisten, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen verzorgt. U ontvangt dus niet van ons maar van Famed de factuur van uw behandeling.

Facturatie via Famed

Bent u aanvullend verzekerd voor tandartskosten? Dan ontvangt u van Famed alleen een eventuele restfactuur voor het bedrag dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed. U hoeft de nota dus niet eerst zelf te betalen en deze dan te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Snel en eenvoudig betalen met iDEAL

Indien uw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u uw nota van Famed per e-mail. Gemakkelijk voor u omdat u direct via iDEAL kunt betalen. Wanneer u uw nota eerst wilt inzien, is dit uiteraard ook mogelijk. Vanwege veiligheidsredenen vindt er dan eerst een postcode check plaats. Op nota van Famed heeft u inzicht in al uw nota’s en persoonlijke gegevens.

Ontvangt u uw nota toch liever per post, geef dit dan door aan de praktijk.

Opbouw van de factuur

Op elke factuur staan een notanummer en -datum, een referentienummer en een uiterste betaaldatum. Uw tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan iedere code is weer een tarief gekoppeld. Met behulp van de codes op de nota kunt u desgewenst in de tarievenlijst tandheelkunde, opgesteld door de overheid, controleren of de verrichtingen en bedragen op uw nota juist zijn.

Vragen over uw factuur?

Heeft u vragen over uw nota die u hier niet beantwoord vindt? Ga dan naar notavanfamed.nl of bel met Famed via 0900 – 0885.

Betalingstermijn

Famed hanteert een betalingstermijn van 30 dagen na notadatum. Lukt het u onverhoopt niet om op tijd aan uw betalingsverplichting te voldoen omdat u bijvoorbeeld langere tijd afwezig zal zijn? Neem dan contact op met Famed.

Op tijd betalen

Op tijd betalen kan u veel ergernis en geld schelen. Famed zal bij een tweede herinnering (na ± 37 dagen) aangeven dat zij incassokosten in rekening zullen gaan brengen. U heeft dan alsnog 14 dagen de tijd om te betalen zonder incassokosten. In de Wet Incasso Kosten is vastgelegd dat de incassokosten 15% van de hoofdsom bedragen met een minimum van €40,- en een wettelijke rente van 3%. Zie hieronder een overzicht van het complete betalingstraject:

U ontvangt  Dag Betaaltermijn
Uw nota van Famed 1 30 dagen
1e herinnering 30 7 dagen
2e herinnering incl. waarschuwing 37 14 dagen
Aanmaning incl. incasso kosten 51 7 dagen
Overdracht incassobureau 58